مسئله شماره ۷: کارگاه آموزشی خلاقیت و حل مسئله آقای رضا مومن خانی

کوره نانوایی محله های مختلف در تهران و سایر نقاط ایران در ساعات زیادی از روز روشن است و مقدار قابل توجهی سوخت مصرف می کند. مقداری کمی از انرژی حاصل از سوختن، صرف پخت نان و بقیه در قالب انرژی گرمایی هدر می رود. برای بالا بردن بهره وری چه پیشنهادی دارید. (حداقل ۵۰ راهکار)

6 پاسخ
  1. رضا دوستی
    رضا دوستی گفته:

    ۱-تولید برق از طریق بازیافت حرارت موجود
    ۲-استفاده از حرارت برای کارهایی مانند خشک کردن میوه و سبزی

    پاسخ
  2. مهری حیدری
    مهری حیدری گفته:

    ۱- سونای خشک برای افراد چاق
    ۲- ساخت کپسول حرارتی و ذخیره سازی جهت زمستان
    ۳- دریافت قابلمه های خانوار جهت پخت و پز با سفارش قبلی
    ۴- پذیرش پک های جراحی بیمارستانی جهت استریلیزاسیون به جای استفاده از اتو کلاو، حالا مهم نیست چند تا پاتوژن بیماری زا هم توش باشه
    ۵- در نانوایی رو تخته کنیم دیگه آتیش نسوزونن
    ۶- مجتمع نانوایی راه اندازی کنیم که چند مدل نان در نوبت های مختلف ازیک منبع حرارت استفاده کنند
    ۷- انرژی حرارتی رو ذخیره کنیم جهت کباب کردن مفسدان اقتصادی
    ۸- ذخیره انرژی برای گرم کردن خانه های امن در زمستان
    ۹- تهیه آب گرم واحدهای ساختمانی نزدیک به نانوایی
    ۱۰- تهیه میوه های خشک
    ۱۱- تهیه آب داغ ، ایجاد چرخش در توربین و تولید برق
    ۱۲- انتقال حرارت ملایم به سطوح مسطح برای خوابیدن در سرما
    ۱۳- در فصل سرما انتقال انرژی حرارتی به سطوح شهر برای افزایش دما و کاهش یخبندان
    ۱۴- انتقال حرارت در سرما به مراکز دولتی جهت افزایش خواب آلودگی
    ۱۵- انتقال گرما به برخی مناطق گلخانه ای برای تولید گیاهانی که سرمای هوا در زمستان مانع تولید آنها میشود
    ۱۶- در زمان بیکاری کوره های مشاغل دیگری از این حرارت برای کار خود استفاده کنند مثل ذوب کردن قیر در ساختمان سازی
    ۱۷- نانواها در کلاس بهره وری انرژی شرکت کنند تا انرژی را هدر ندهند
    ۱۸- در صورتی که فر نانوایی لواش باشد میتوان با آن لباس اتو کرد
    ۱۹- مردم لباسهاشون رو اونجان خشک کنند
    ۲۰- این گرما را به سیستم شستشوی نانوایی مثل حمام و سرویس بهداشتی برای گرم کردن آب انتقال دادند
    ۲۱- در ساعاتی که فر کار نمیکند از این گرما برای تولید نان فراوری شده خشک استفاده کنند
    ۲۲- میتونن باهاش بالن باد کنند
    ۲۳- مردم محل نوبتی لباسهاشون رو اونجا خشک کنند
    ۲۴- آرایشگرها جمع بشن اونجا براشینگ کنند
    ۲۵- گرما به کف اسفالت منتقل بشه برای جلوگیری از یخبندان در فصل سرد
    ۲۶- فرستادن گرما به پاساژها منتقل کنند تا خانم ها کمتر برن خرید
    ۲۷- نانوایی سیار ایجاد کنند که با گرمای مازاد هم حرکت کنه هم پخت و پز
    ۲۸- گرما به فضای جلوی نانوایی منتقل شود تا در فصول سرد افراد در صف هوای مطبوعی داشته باشند
    ۲۹- استفاده از حرارت برای اتاق بازجویی و اعتراف گرفتن
    ۳۰- کلا باید تنورها را در ساعات خاصی روشن کنن چرا باید مداوم روشن باشد
    ۳۱- استفاده از یک سیستم هوشمند تا در صورت عدم پخت نان مصرف انرژی و تولید حرارت را به حداقل برساند
    ۳۲- اصلا نان نپزند
    ۳۳- حرارت اضافی از طریق سیستم های سازمان یافته به یک مرکز واحد انتقال داده شود و بعد از آن استفاده شود.
    ۳۴- بالا بردن قیمت سوخت برای مشاغل خاص
    ۳۵- جریمه نانوایی هایی که همیشه تنور را روشن میگذارند
    ۳۶- مأمور بازرسی برای کنترل خاموش کردن تنورها به نانوایی ها ارسال کنند
    ۳۷- افرادی که پادرد دارند در ساعت بیکاری نانوایی از این انرژی گرمایی برای مداوا استفاده کنند
    ۳۸- روش پخت نان رو عوض کنیم و از انرژی هسته ای یا خورشیدی استفاده کنیم
    ۳۹- هر خانواده ای خودش توی خانه نان بپزد
    ۴۰- نگران نباشید انرژی از بین نمی رود بلکه از شکلی به شکل دیگر تبدیل میشود
    ۴۱- کنار نانوایی های مغازه های طباخی فعالیت کنند تا از این انرژی مازاد در پخت و پز استفاده کنند
    ۴۲- تنورهای نانوایی تغییر کاربری داده و چند منظوره شود و در ساعاتی که نان پخت نمی شود در کارهای دیگر از ان استفاده شود
    ۴۳- نانواها زمانی که نان نمیپزند استراحت میکنند پس این گرما را در فصل سرد به اتاق استراحت خود انتقال دهند و از آن لذت ببرند
    ۴۴- این گرما به آرایشگاها منتقل شود و به جای سشوار از ان استفاده شود
    ۴۵- این انرژی گرمایی را صادر کنیم
    ۴۶- میزان سهمیه سوخت نانوایی ها را محدود کنند تا مجبور شوند در ساعات بیکاری تنور را خاموش کنند.
    ۴۷- شاید بهتر باشه تنورها را اصلا خاموش نکنند شاید روشن و خاموش کردن هزینه بیشتری دارد.
    ۴۸- انتقال حرارت به مرغ داریها برای انجام جوجه کشی
    ۴۹- انرژی را ذخیره کرده و به انرژی دیگری مثل نور تبدیل شود برای روشن شدن نانوایی.
    ۵۰- در ساعتی که نان پخت نمیشود در محل نانوایی توسط موسسات، کلاس های آموزشی نانوایی درجه یک و دو برگزار شود

    پاسخ
  3. محمدشریف رجبی
    محمدشریف رجبی گفته:

    ۱- بوسیله کانال کشی مناسب در فصول سرما از سیستم گرمایش تنور جهت گرمایش مغازه ها یا خانه های اطراف استفاده کنیم.
    ۲- بوسیله مبدل های حرارتی به الکتریسیته از گرمای تنور جهت روشنایی نانوایی یا مغازه های اطراف استفاده شود.
    ۳- تنور به طبقات متفاوت تقسیم شود و همراه با نان پختن در طبقات پایین، در طبقات بالاتر انواع دیگری از نان و شیرینی¬جات پخته شود.
    ۴- تنورهای سنتی با تنورهای هوشمند و جدید جایگزین شود تا از اتلاف انرژ ی جلوگیری شود.
    ۵- با کوچک کردن تنورها و افزایش تعداد آن موجب کم شدن فضای تنور و کاهش اتلاف انرژی شویم.
    ۶- پشت تنور نانوایی با تعبیه یک منقل گرمایی، شیر بَلال فروخته شود.
    ۷- مخزن فلزی آبی بالای تنور تعبیه شود و جهت آبگرم از مخزن استفاده شود.
    ۸- با آببند کردن تنور و عدم اجازه خروج گرما، با میزان سوخت کمتر به حرارت مورد نظر برسیم.
    ۹- زمانی که داخل تنور نان ندارد، درب تنور بسته باشد تا حرارت خارج نشود.
    ۱۰- از خمیر مایع مرغوب استفاده شود تا مراحل وَر آمدن خمیر و در نتیجه زمان پخت نان کاهش یابد.
    ۱۱- با قبول سفارش اینترنتی و برآورد میزان نان مورد نیاز، در زمان هایی که صف وجود ندارد، سفارشات اینترنتی پخت شود تا تنور بلااستفاده نماند.
    ۱۲- از نانوایی سنتی به سمت نانوایی صنعتی حرکت کنیم تا میزان مصرف سوخت کمتر شود.
    ۱۳- نانوایی در کنار خشکشویی تاسیس شود تا از حرارت نانوایی برای خشک کردن لباس ها نیز استفاده شود.
    ۱۴- از دستگاه های جدید پخت نان با رده انرژی A و بالاتر استفاده شود.
    ۱۵- تعداد شعله های مشعل را به ازای هر نان افزایش داده تا اگر نانی نباشد، شعله ای هم برایش روشن نشود.
    ۱۶- با سیستم حرارت از کف و برگرداندن نان¬ها مصرف سوخت را کاهش دهیم.
    ۱۷- از مجموعه الست و شخص آقای دکتر مومن خانی خواهش کنیم به ما مشاوره بدن!
    ۱۸- به عرضه و تقاضا توجه کرده و اگر نانوایی سودآوری ندارد، تغییر کاربری بدهیم.
    ۱۹- دولت سوبسید سوخت را بردارد تا نانواها مجبور به افزایش بهروری در مصرف سوخت شوند.
    ۲۰- تعبیه ی سنسور روی کوره ها تا به گرمای مورد نیاز جهت پخت رسید بصورت اتومات منبع انرژی قطع شود.
    ۲۱- بررسی روی جنس کوره ها ( استفاده از فلز یا روکش که ضریب عبور گرمایی کمی داشته باشه تا گرما را از خود به راحتی عبور ندهد)
    ۲۲- ایزوله کردن کوره ها تا نون تحت دما و فشار پخته شود.
    ۲۳- آموزش درست به نیروی کار در نانوایی جهت استفاده از انرژی (چون عدم آگاهی لازم از مصرف انرژی باعث هدر رفتن انرژی زیادی میشود)
    ۲۴- فروش نان در بسته بندی و کاهش دورریز نان و نهایتا مصرف انرژی کمتر
    ۲۵- کشف و معرفی فرمول جدید نان که بدون حرارت زیاد پخت شود
    ۲۶- نازک کردن نان (مانند لواش) جهت پخت سریعتر و با حرارت کمتر
    ۲۷- کاهش ارتفاع تنور
    ۲۸- بررسی کشورهایی که مثل ما از سوخت گاز برای نان پختن استفاده نمیکنن و استفاده از نوآوری های آنها
    ۲۹- ساخت نانوایی های با سوخت هسته ای به جای سوخت های سنتی
    ۳۰- استفاده از حرارت تنور جهت باد کردن بادکنک کودکان
    ۳۱- تاسیس سونای خشک در کنار نانوایی و استفاده از حرارت آن
    ۳۲- تو نونوایی از گرما استفاده کرده و آب جوش بیاریم و به مردم تو صف چایی یا قهوه یا سایر نوشیدنی های گرم بفروشیم.
    ۳۳- از سیستم نوبت دهی بانک ها در نانوایی استفاده کنیم تا صف بوجود نیاید و زمان بیکاری تنور نیز کاهش یابد.
    ۳۴- هر وقت تو کشورمون المپیک برگزار شد، از حرارت تنور جهت روشن کردن مشعل المپیک استفاده کنیم.
    ۳۵- یک در پشتی واسه تنور تعبیه شود تا پخت پز غذا از درب پشتی امکان پذیر شود.
    ۳۶- از حرارت تنور جهت کارواش آبگرم ماشین ها استفاده گردد.
    ۳۷- با احداث کارگاه سفالگری در پشت نانوایی از حرارت تنور جهت پخت سفال ها استفاده شود.
    ۳۸- از حرارت آن جهت عمل آوری کارگاه کرم ابریشم استفاده شود.
    ۳۹- حرارت هدایت بشه به محفظه ای که تخم مرغ برای جوجه کشی نگه داری میشود.
    ۴۰- غذاهای فویل شده مانند ماهی در تنور پخت و فروخته شود.
    ۴۱- در کنار نانوایی قالیشویی یا کارواش باشه و از حرارت برای گرم کردن اب مورد نیاز استفاده بشه
    ۴۲- درست کردن پفیلا
    ۴۳- استفاده از حرارت تنور برای آجیل بو داده
    ۴۴- استفاده از حرارت تنور برای تهیه تخمه آفتابگردان
    ۴۵- تاسیس رستوران یا کافی شاپ در کنار نانوایی و استفاده از حرارت تنور برای پخت و پز در آنها
    ۴۶- استفاده از حرارت تنور برای گرم کردن آب استخر، سونا و جکوزی عمومی یا خصوصی منازل مجاور
    ۴۷- استفاده از تنورهای برقی (جهت اجتناب از هزینه برق بالا، از صفحات خورشیدی جهت برق استفاده شود)
    ۴۸- کم کردن حرارت تنور و افزایش زمان پخت (به نحوی که زمان بیکاری تنور مینیمم شود.)
    ۴۹- مکانیزه کردن پخت به نحوی که بهره وری بالاتر رفته و بهداشت نیز رعایت گردد.
    ۵۰- پخت انواع مرباجات و فروختن به مردم
    ۵۱- خشک کردن میوه و سبزی جات پس از خاموش کردن تنور (زمانی که حرارت در حال کاهش است)
    ۵۲- استفاده از حرارت تنور برای گرم کردن آب در آرایشگاه خشک شویی مجاور

    پاسخ
  4. مژگان باقرپور - نادره رضایی
    مژگان باقرپور - نادره رضایی گفته:

    ۱-استفاده از سیستم های هوشمند در جهت کاهش مصرف انرژی
    ۲-استفاده از کوره ها در چنین مواردی برای پخت دیگر موادغذایی مثل سیب زمینی تنوری
    ۳-سیستم حفظ دمای کوره ها با حداقل در زمان های غیرفعال
    ۴-تنبیه شاطرها با محبوس کردن ایشان در کوره ها (LOL)
    ۵-تولید برق و انتقال آن به شبکه ی خانگی
    ۶-اجاره دادن آن ها در ساعات غیرفعال به دیگر صنف ها مانند شیرینی پزی ها و رستوران ها
    ۷-استفاده از کوره ها برای گرمایش آب ساختمان ها

    پاسخ
  5. رضا زرین فر-دورهMBAمعدنی
    رضا زرین فر-دورهMBAمعدنی گفته:

    ۱- بررسی اجزا کوره جهت بهینه کردن شرایط حفظ دما وایجاد کمترین سوخت مصرفی با بالاترین راندمان تولید شامل موارد ذیل
    ۱-۱ بررسی ساختمان کوره خصوصا برای نانوایی های سنگکی و تافتون
    ۱-۲ بررسی میزان هوادهی مناسب
    ۱-۳ بررسی شرایط دودکش ایمن
    ۱-۴ بررسی استفاده از مصالح و آجر های نسوز با بالاترین ظرفیت حفظ دما
    ۱-۵ مشعل مناسب با ظرفیت بهینه
    ۱-۶ بررسی ابعاد بهینه کوره بر اساس تعاریف اقتصادی

    ۲- بررسی شرایط خمیر و آرد مورد نیاز جهت کاهش دمای پخت شامل موارد ذیل
    ۲-۱ بررسی بهترین زمان ماند خمیر قبل از پخت
    ۲-۲ استفاده از آرد های سبوس دار جهت کاهش زمان پخت
    ۲-۳بهینه کردن شرایط زمانی اماده کردن یک نان قبل از ورود به کوره
    ۲-۴ یکسان سازی اشکال نان ها جهت استفاده بهینه از سطح موثر کوره جهت افزایش ظرفیت تعداد نان در کوره

    ۳ -سایر شرایط۳
    ۳-۱ استفاده از دو شاطر و یک نان گیر تواما
    ۳-۲کوره هارا دو سره طراحی کنیم با دو ست نانوا در هر طرف
    ۳-۳ شرایط کوره در حال گردش طراحی شود تا توزیع گرما یکسان شود و نیازی به جابجایی محا نان نباشد
    ۳-۴ -ایجاد گرمخانه در کنار نانوایی ها برای بی خانمان ها در ایام سرد سال
    ۳-۵کاشت و تکثیر گیاهان گرما دوست در محیط نانوایی و فروش آنها مثل زبنق آبی
    ۳-۶ هدایت لولا های سیستم گرمایشی همسایه های مجاور نانوایی به سمت کوره جهت بالا بردن دمای آب مصرفی و سیستم شوفاژ
    ۳-۷با قبول سفارش اینترنتی و برآورد میزان نان مورد نیاز برنامه ریزی بهینه تری ایجاد کنیم
    ۳-۸ در مجاورت نانوایی ها میتوان خشکشویی ها را ترویج داد
    ۳-۹در مجاورت نانوایی ها میتوانسونا استخر و جکوزی را ترویج داد
    ۳-۱۰ در مجاورت نانوایی ها میتوان طباخی ها را ترویج داد
    ۳-۱۱ شیرینی پزی ها و رستوران ها را نیز میتوان در مجاورت آنها ترویج داد

    پاسخ
  6. حسین
    حسین گفته:

    سلام اینقدر داستان نمیخواد ……
    اگه کوره رو طوری طراحی کنن که زیرش حفره باشه و روی اون را تکه های فنر ماشین (بریزن) با حرارت قرمز میشه و مشعل هم خاموش کنن تا چند تنور پخت حرارت حفظ میشه به علت گداختگی فنرها …. اینو من خودم دارم اجام میدم حرف نداره مصرف گاز هم نصف شده …

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *