مسئله شماره ۷: کارگاه آموزشی خلاقیت و حل مسئله آقای رضا مومن خانی
کوره نانوایی محله های مختلف در تهران و سایر نقاط ایران در ساعات زیادی از روز روشن است و مقدار قابل توجهی سوخت مصرف می کند. مقداری کمی از انرژی حاصل از سوختن، صرف پخت نان و بقیه در قالب انرژی گرمایی هدر می رود. برای بالا بردن بهره وری چه پیشنهادی دارید. (حداقل ۵۰ راهکار)
۱-تولید برق از طریق بازیافت حرارت موجود
۲-استفاده از حرارت برای کارهایی مانند خشک کردن میوه و سبزی
۱- سونای خشک برای افراد چاق
۲- ساخت کپسول حرارتی و ذخیره سازی جهت زمستان
۳- دریافت قابلمه های خانوار جهت پخت و پز با سفارش قبلی
۴- پذیرش پک های جراحی بیمارستانی جهت استریلیزاسیون به جای استفاده از اتو کلاو، حالا مهم نیست چند تا پاتوژن بیماری زا هم توش باشه
۵- در نانوایی رو تخته کنیم دیگه آتیش نسوزونن
۶- مجتمع نانوایی راه اندازی کنیم که چند مدل نان در نوبت های مختلف ازیک منبع حرارت استفاده کنند
۷- انرژی حرارتی رو ذخیره کنیم جهت کباب کردن مفسدان اقتصادی
۸- ذخیره انرژی برای گرم کردن خانه های امن در زمستان
۹- تهیه آب گرم واحدهای ساختمانی نزدیک به نانوایی
۱۰- تهیه میوه های خشک
۱۱- تهیه آب داغ ، ایجاد چرخش در توربین و تولید برق
۱۲- انتقال حرارت ملایم به سطوح مسطح برای خوابیدن در سرما
۱۳- در فصل سرما انتقال انرژی حرارتی به سطوح شهر برای افزایش دما و کاهش یخبندان
۱۴- انتقال حرارت در سرما به مراکز دولتی جهت افزایش خواب آلودگی
۱۵- انتقال گرما به برخی مناطق گلخانه ای برای تولید گیاهانی که سرمای هوا در زمستان مانع تولید آنها میشود
۱۶- در زمان بیکاری کوره های مشاغل دیگری از این حرارت برای کار خود استفاده کنند مثل ذوب کردن قیر در ساختمان سازی
۱۷- نانواها در کلاس بهره وری انرژی شرکت کنند تا انرژی را هدر ندهند
۱۸- در صورتی که فر نانوایی لواش باشد میتوان با آن لباس اتو کرد
۱۹- مردم لباسهاشون رو اونجان خشک کنند
۲۰- این گرما را به سیستم شستشوی نانوایی مثل حمام و سرویس بهداشتی برای گرم کردن آب انتقال دادند
۲۱- در ساعاتی که فر کار نمیکند از این گرما برای تولید نان فراوری شده خشک استفاده کنند
۲۲- میتونن باهاش بالن باد کنند
۲۳- مردم محل نوبتی لباسهاشون رو اونجا خشک کنند
۲۴- آرایشگرها جمع بشن اونجا براشینگ کنند
۲۵- گرما به کف اسفالت منتقل بشه برای جلوگیری از یخبندان در فصل سرد
۲۶- فرستادن گرما به پاساژها منتقل کنند تا خانم ها کمتر برن خرید
۲۷- نانوایی سیار ایجاد کنند که با گرمای مازاد هم حرکت کنه هم پخت و پز
۲۸- گرما به فضای جلوی نانوایی منتقل شود تا در فصول سرد افراد در صف هوای مطبوعی داشته باشند
۲۹- استفاده از حرارت برای اتاق بازجویی و اعتراف گرفتن
۳۰- کلا باید تنورها را در ساعات خاصی روشن کنن چرا باید مداوم روشن باشد
۳۱- استفاده از یک سیستم هوشمند تا در صورت عدم پخت نان مصرف انرژی و تولید حرارت را به حداقل برساند
۳۲- اصلا نان نپزند
۳۳- حرارت اضافی از طریق سیستم های سازمان یافته به یک مرکز واحد انتقال داده شود و بعد از آن استفاده شود.
۳۴- بالا بردن قیمت سوخت برای مشاغل خاص
۳۵- جریمه نانوایی هایی که همیشه تنور را روشن میگذارند
۳۶- مأمور بازرسی برای کنترل خاموش کردن تنورها به نانوایی ها ارسال کنند
۳۷- افرادی که پادرد دارند در ساعت بیکاری نانوایی از این انرژی گرمایی برای مداوا استفاده کنند
۳۸- روش پخت نان رو عوض کنیم و از انرژی هسته ای یا خورشیدی استفاده کنیم
۳۹- هر خانواده ای خودش توی خانه نان بپزد
۴۰- نگران نباشید انرژی از بین نمی رود بلکه از شکلی به شکل دیگر تبدیل میشود
۴۱- کنار نانوایی های مغازه های طباخی فعالیت کنند تا از این انرژی مازاد در پخت و پز استفاده کنند
۴۲- تنورهای نانوایی تغییر کاربری داده و چند منظوره شود و در ساعاتی که نان پخت نمی شود در کارهای دیگر از ان استفاده شود
۴۳- نانواها زمانی که نان نمیپزند استراحت میکنند پس این گرما را در فصل سرد به اتاق استراحت خود انتقال دهند و از آن لذت ببرند
۴۴- این گرما به آرایشگاها منتقل شود و به جای سشوار از ان استفاده شود
۴۵- این انرژی گرمایی را صادر کنیم
۴۶- میزان سهمیه سوخت نانوایی ها را محدود کنند تا مجبور شوند در ساعات بیکاری تنور را خاموش کنند.
۴۷- شاید بهتر باشه تنورها را اصلا خاموش نکنند شاید روشن و خاموش کردن هزینه بیشتری دارد.
۴۸- انتقال حرارت به مرغ داریها برای انجام جوجه کشی
۴۹- انرژی را ذخیره کرده و به انرژی دیگری مثل نور تبدیل شود برای روشن شدن نانوایی.
۵۰- در ساعتی که نان پخت نمیشود در محل نانوایی توسط موسسات، کلاس های آموزشی نانوایی درجه یک و دو برگزار شود
۱- بوسیله کانال کشی مناسب در فصول سرما از سیستم گرمایش تنور جهت گرمایش مغازه ها یا خانه های اطراف استفاده کنیم.
۲- بوسیله مبدل های حرارتی به الکتریسیته از گرمای تنور جهت روشنایی نانوایی یا مغازه های اطراف استفاده شود.
۳- تنور به طبقات متفاوت تقسیم شود و همراه با نان پختن در طبقات پایین، در طبقات بالاتر انواع دیگری از نان و شیرینی¬جات پخته شود.
۴- تنورهای سنتی با تنورهای هوشمند و جدید جایگزین شود تا از اتلاف انرژ ی جلوگیری شود.
۵- با کوچک کردن تنورها و افزایش تعداد آن موجب کم شدن فضای تنور و کاهش اتلاف انرژی شویم.
۶- پشت تنور نانوایی با تعبیه یک منقل گرمایی، شیر بَلال فروخته شود.
۷- مخزن فلزی آبی بالای تنور تعبیه شود و جهت آبگرم از مخزن استفاده شود.
۸- با آببند کردن تنور و عدم اجازه خروج گرما، با میزان سوخت کمتر به حرارت مورد نظر برسیم.
۹- زمانی که داخل تنور نان ندارد، درب تنور بسته باشد تا حرارت خارج نشود.
۱۰- از خمیر مایع مرغوب استفاده شود تا مراحل وَر آمدن خمیر و در نتیجه زمان پخت نان کاهش یابد.
۱۱- با قبول سفارش اینترنتی و برآورد میزان نان مورد نیاز، در زمان هایی که صف وجود ندارد، سفارشات اینترنتی پخت شود تا تنور بلااستفاده نماند.
۱۲- از نانوایی سنتی به سمت نانوایی صنعتی حرکت کنیم تا میزان مصرف سوخت کمتر شود.
۱۳- نانوایی در کنار خشکشویی تاسیس شود تا از حرارت نانوایی برای خشک کردن لباس ها نیز استفاده شود.
۱۴- از دستگاه های جدید پخت نان با رده انرژی A و بالاتر استفاده شود.
۱۵- تعداد شعله های مشعل را به ازای هر نان افزایش داده تا اگر نانی نباشد، شعله ای هم برایش روشن نشود.
۱۶- با سیستم حرارت از کف و برگرداندن نان¬ها مصرف سوخت را کاهش دهیم.
۱۷- از مجموعه الست و شخص آقای دکتر مومن خانی خواهش کنیم به ما مشاوره بدن!
۱۸- به عرضه و تقاضا توجه کرده و اگر نانوایی سودآوری ندارد، تغییر کاربری بدهیم.
۱۹- دولت سوبسید سوخت را بردارد تا نانواها مجبور به افزایش بهروری در مصرف سوخت شوند.
۲۰- تعبیه ی سنسور روی کوره ها تا به گرمای مورد نیاز جهت پخت رسید بصورت اتومات منبع انرژی قطع شود.
۲۱- بررسی روی جنس کوره ها ( استفاده از فلز یا روکش که ضریب عبور گرمایی کمی داشته باشه تا گرما را از خود به راحتی عبور ندهد)
۲۲- ایزوله کردن کوره ها تا نون تحت دما و فشار پخته شود.
۲۳- آموزش درست به نیروی کار در نانوایی جهت استفاده از انرژی (چون عدم آگاهی لازم از مصرف انرژی باعث هدر رفتن انرژی زیادی میشود)
۲۴- فروش نان در بسته بندی و کاهش دورریز نان و نهایتا مصرف انرژی کمتر
۲۵- کشف و معرفی فرمول جدید نان که بدون حرارت زیاد پخت شود
۲۶- نازک کردن نان (مانند لواش) جهت پخت سریعتر و با حرارت کمتر
۲۷- کاهش ارتفاع تنور
۲۸- بررسی کشورهایی که مثل ما از سوخت گاز برای نان پختن استفاده نمیکنن و استفاده از نوآوری های آنها
۲۹- ساخت نانوایی های با سوخت هسته ای به جای سوخت های سنتی
۳۰- استفاده از حرارت تنور جهت باد کردن بادکنک کودکان
۳۱- تاسیس سونای خشک در کنار نانوایی و استفاده از حرارت آن
۳۲- تو نونوایی از گرما استفاده کرده و آب جوش بیاریم و به مردم تو صف چایی یا قهوه یا سایر نوشیدنی های گرم بفروشیم.
۳۳- از سیستم نوبت دهی بانک ها در نانوایی استفاده کنیم تا صف بوجود نیاید و زمان بیکاری تنور نیز کاهش یابد.
۳۴- هر وقت تو کشورمون المپیک برگزار شد، از حرارت تنور جهت روشن کردن مشعل المپیک استفاده کنیم.
۳۵- یک در پشتی واسه تنور تعبیه شود تا پخت پز غذا از درب پشتی امکان پذیر شود.
۳۶- از حرارت تنور جهت کارواش آبگرم ماشین ها استفاده گردد.
۳۷- با احداث کارگاه سفالگری در پشت نانوایی از حرارت تنور جهت پخت سفال ها استفاده شود.
۳۸- از حرارت آن جهت عمل آوری کارگاه کرم ابریشم استفاده شود.
۳۹- حرارت هدایت بشه به محفظه ای که تخم مرغ برای جوجه کشی نگه داری میشود.
۴۰- غذاهای فویل شده مانند ماهی در تنور پخت و فروخته شود.
۴۱- در کنار نانوایی قالیشویی یا کارواش باشه و از حرارت برای گرم کردن اب مورد نیاز استفاده بشه
۴۲- درست کردن پفیلا
۴۳- استفاده از حرارت تنور برای آجیل بو داده
۴۴- استفاده از حرارت تنور برای تهیه تخمه آفتابگردان
۴۵- تاسیس رستوران یا کافی شاپ در کنار نانوایی و استفاده از حرارت تنور برای پخت و پز در آنها
۴۶- استفاده از حرارت تنور برای گرم کردن آب استخر، سونا و جکوزی عمومی یا خصوصی منازل مجاور
۴۷- استفاده از تنورهای برقی (جهت اجتناب از هزینه برق بالا، از صفحات خورشیدی جهت برق استفاده شود)
۴۸- کم کردن حرارت تنور و افزایش زمان پخت (به نحوی که زمان بیکاری تنور مینیمم شود.)
۴۹- مکانیزه کردن پخت به نحوی که بهره وری بالاتر رفته و بهداشت نیز رعایت گردد.
۵۰- پخت انواع مرباجات و فروختن به مردم
۵۱- خشک کردن میوه و سبزی جات پس از خاموش کردن تنور (زمانی که حرارت در حال کاهش است)
۵۲- استفاده از حرارت تنور برای گرم کردن آب در آرایشگاه خشک شویی مجاور
۱-استفاده از سیستم های هوشمند در جهت کاهش مصرف انرژی
۲-استفاده از کوره ها در چنین مواردی برای پخت دیگر موادغذایی مثل سیب زمینی تنوری
۳-سیستم حفظ دمای کوره ها با حداقل در زمان های غیرفعال
۴-تنبیه شاطرها با محبوس کردن ایشان در کوره ها (LOL)
۵-تولید برق و انتقال آن به شبکه ی خانگی
۶-اجاره دادن آن ها در ساعات غیرفعال به دیگر صنف ها مانند شیرینی پزی ها و رستوران ها
۷-استفاده از کوره ها برای گرمایش آب ساختمان ها
۱- بررسی اجزا کوره جهت بهینه کردن شرایط حفظ دما وایجاد کمترین سوخت مصرفی با بالاترین راندمان تولید شامل موارد ذیل
۱-۱ بررسی ساختمان کوره خصوصا برای نانوایی های سنگکی و تافتون
۱-۲ بررسی میزان هوادهی مناسب
۱-۳ بررسی شرایط دودکش ایمن
۱-۴ بررسی استفاده از مصالح و آجر های نسوز با بالاترین ظرفیت حفظ دما
۱-۵ مشعل مناسب با ظرفیت بهینه
۱-۶ بررسی ابعاد بهینه کوره بر اساس تعاریف اقتصادی
۲- بررسی شرایط خمیر و آرد مورد نیاز جهت کاهش دمای پخت شامل موارد ذیل
۲-۱ بررسی بهترین زمان ماند خمیر قبل از پخت
۲-۲ استفاده از آرد های سبوس دار جهت کاهش زمان پخت
۲-۳بهینه کردن شرایط زمانی اماده کردن یک نان قبل از ورود به کوره
۲-۴ یکسان سازی اشکال نان ها جهت استفاده بهینه از سطح موثر کوره جهت افزایش ظرفیت تعداد نان در کوره
۳ -سایر شرایط۳
۳-۱ استفاده از دو شاطر و یک نان گیر تواما
۳-۲کوره هارا دو سره طراحی کنیم با دو ست نانوا در هر طرف
۳-۳ شرایط کوره در حال گردش طراحی شود تا توزیع گرما یکسان شود و نیازی به جابجایی محا نان نباشد
۳-۴ -ایجاد گرمخانه در کنار نانوایی ها برای بی خانمان ها در ایام سرد سال
۳-۵کاشت و تکثیر گیاهان گرما دوست در محیط نانوایی و فروش آنها مثل زبنق آبی
۳-۶ هدایت لولا های سیستم گرمایشی همسایه های مجاور نانوایی به سمت کوره جهت بالا بردن دمای آب مصرفی و سیستم شوفاژ
۳-۷با قبول سفارش اینترنتی و برآورد میزان نان مورد نیاز برنامه ریزی بهینه تری ایجاد کنیم
۳-۸ در مجاورت نانوایی ها میتوان خشکشویی ها را ترویج داد
۳-۹در مجاورت نانوایی ها میتوانسونا استخر و جکوزی را ترویج داد
۳-۱۰ در مجاورت نانوایی ها میتوان طباخی ها را ترویج داد
۳-۱۱ شیرینی پزی ها و رستوران ها را نیز میتوان در مجاورت آنها ترویج داد
سلام اینقدر داستان نمیخواد ……
اگه کوره رو طوری طراحی کنن که زیرش حفره باشه و روی اون را تکه های فنر ماشین (بریزن) با حرارت قرمز میشه و مشعل هم خاموش کنن تا چند تنور پخت حرارت حفظ میشه به علت گداختگی فنرها …. اینو من خودم دارم اجام میدم حرف نداره مصرف گاز هم نصف شده …